Persoonlijke ontwikkeling en coaching

Persoonlijke begeleiding op maat
Bottomline hierbij is: we snappen mensen. En we snappen organisaties. En we geloven dat de ontwikkeling van beiden kan leiden tot een synergie.

We begeleiden professionals om zich te ontwikkelen in hun zelfkennis, interpersoonlijke vaardigheden en persoonlijke stevigheid. We helpen bij het helder formuleren van het probleem, zoeken naar de kern van de zaak en denken mee over een passende vorm van ontwikkeling. In organisaties ontwerpen we maatwerk-trajecten: toegespitst op de ontwikkeling van de organisatie en de ontwikkelbehoefte. Naast incompany oplossingen bieden we ook een aantal open inschrijving trajecten aan. Daarnaast bieden we ook individuele coaching.

Coaching
We coachen mensen met vraagstukken op het snijvlak persoonlijke / professionele ontwikkeling. Een greep uit vragen waarbij wij mensen recentelijk hebben geholpen:

  • Ik wil steviger in mijn schoenen en in mijn projecten staan
  • Ik wil beter leren leidinggeven aan mensen die heel anders zijn dan ik
  • Ik wil effectiever communiceren; zowel privé als op het werk
  • Ik wil me anders verhouden tot mijn MT
  • Ik wil mijn werk en leven anders inrichten; op een manier waar ik meer energie van krijg

Onze coaching is erop gericht je bewust maken van je eigen situatie en het effect hiervan op jezelf en anderen. We doen dit stap voor stap, we nemen de tijd om je vraag goed te doorgronden en de achterliggende vragen te achterhalen. We combineren het verkennen van de persoonlijke diepte met het zoeken naar praktische oplossingen, al dan niet op de rand van je comfort zone.  Deze actieve focus helpt je bij de verdere ontwikkeling van zowel je bewust gepland gedrag en onbewust automatisch gedrag.

Wij gaan uit van ‘coachen met een klik’ wat betekent dat je je wederzijds goed moet voelen in de coachrelatie. Verder geloven wij bovenal in ‘op maat’. Wij coachen niet volgens één methode maar combineren methodes vanuit de psychologie, organisatie-ontwikkeling en managementmodellen, toegespitst op de ontwikkelvraag. Naast face-to-facecoaching hebben we ervaring met e-coaching en groepscoaching.
 Lees hier meer over hoe coaching bij Human Connection werkt en maak via de individuele profielen kennis met de coaches.

Loopbaancoaching
Human Connection heeft de ‘What’s Next?!’aanpak ontwikkeld voor loopbaan vraagstukken. Hierbij oriënteer je je op een nieuwe stap in je loopbaan, binnen of buiten het bedrijf of de context waarin je nu werkt.

Het traject bestaat uit een aantal individuele coachgesprekken waarbij de focus ligt op jouw ontwikkeling en persoonlijke vraagstukken. We onderzoeken zowel jouw talenten en motivatie, als hetgeen wat jou kan belemmeren optimaal uit de verf te komen in je werk. Het traject richt je samen met de coach op maat in; zodat jij antwoord krijgt op jouw vraagstukken. De coach spiegelt jou op je persoonlijke ontwikkeling en daagt je uit om, op een manier die bij jou past, al tijdens het traject concrete acties te nemen.

Human Connection verzorgt loopbaantrajecten voor individuen en groepen (ook incompany).
Download hier de Whats Next Loopbaancoaching flyer.

Talentontwikkelprogramma’s
In de talentontwikkelprogramma’s die wij ontwerpen en begeleiden, besteden we aandacht aan alles wat een ‘talent’ nodig heeft om zich blijvend te ontwikkelen. We helpen talenten in elke levensfase om hun kwaliteiten optimaal te mobiliseren. Dit kunnen Young Professionals, talentvolle dertigers die toe zijn aan een volgende stap zijn, of talentrijke 55ers die hun senioriteit blijvend willen verzilveren.

We ontwikkelen een programma op maat, waarbij we putten uit onze jarenlange ervaring op dit vlak en dit combineren met de nieuwste inzichten op het gebied van leren & ontwikkelen. Indien gewenst maken we gebruik van een ‘blend’ van live bijeenkomsten, 1 op 1 coachgesprekken, online leren en diverse online en offline opdrachten en projecten om deelnemers zo actief mogelijk aan het werk te krijgen en het zo nauw mogelijk te verbinden aan hun dagelijkse praktijk.

Persoonlijke thema’s als zelfkennis, reflectief vermogen, kwetsbaarheid en alertheid zijn hierbij vrijwel altijd belangrijk. Ook verbinden we dit aan de organisatie(s) waarin deelnemers werkzaam zijn: hoe verhouden zij zich tot hun werkcontext? Hoe doen ze dat effectief en met plezier? Hoe blijven ze fris, leren ze van fouten en beïnvloeden ze hun omgeving? Om hun kwaliteiten zo effectief mogelijk in te zetten en zich te blijven ontwikkelen.

Wil je meer weten over onze begeleiding van persoonlijke ontwikkeling, neem contact op met Marit Weiss.

Deze website is een co-creatie van
Human Connection & Tegengas Communicatie