Organisatieontwikkeling

Ons inziens is elke verandering een uniek samenspel tussen mensen, processen en middelen. Daarom is organisatieontwikkeling altijd maatwerk. Een ‘gevoel’ krijgen bij de context, relaties en verbanden, is een belangrijke voorwaarden om mee te denken en helpende oplossingen voor te stellen. Daarom achterhalen we wat de vraag precies is en waarom hij wordt gesteld.

We doorgronden de belangrijkste aspecten van de structuur en cultuur. Wat zijn de diensten en producten? Wat vinden de afnemers ervan? Wat vertellen de feitelijke cijfers? Hoe speelt de organisatie/onderdeel in op de toekomst? Hoe is het gesteld met macht en invloed? Waar worden mensen gelukkig van? Wat zijn do’s en dont’s? Welke invloed hebben ze? Welke patronen zijn niet helpend en voor verbetering vatbaar?

En wanneer we, veelal samen met betrokken managers en medewerkers, een compleet beeld hebben van de werkelijkheid, doen we voorstellen voor passende oplossingen. Uiteraard bieden we de begeleiding om deze oplossingen echt te laten werken. Voor ons is het vanzelf sprekend dat we dat samen met mensen vanuit de organisatie doen. We streven naar een duurzame verandering zodat organisaties niet alleen op korte, maar ook op lange termijn geholpen zijn.

Tijdens zo’n periode van verandering of verbetering zijn wij vaak het ‘maatje’ van de directie, de manager of van teams. Als adviseurs zijn we betrokken, maar tevens onafhankelijk, sensitief en confronterend. We worden gezien als ervaren procesregisseurs die de belangen van verschillende partijen met elkaar weten te verbinden. We helpen de ingezette lijn vast te houden. Denken mee in flexibele oplossingen voor uitdagingen die we op de weg tegen komen . En reflecteren geregeld op inhoud, het proces en het gedrag zodat we tijdig kunnen bijstellen en het leervermogen optimaal wordt benut.

We zijn doorgewinterd in:

 • Cultuurontwikkeling: betere prestaties en een (pro)actievere cultuur.
  Hier vrijblijvend kennis mee maken? Doe mee met onze open spelavond (live of online)!
 • Leerinfrastructuur ontwikkelen en implementeren
 • Reorganisaties/fusies/samenwerkingsverbanden optimaliseren
 • Talentmanagement
 • Trajecten in het kader van eigenaarschap
 • invoeren en begeleiden van Agile/Scrum
 • Procesoptimalisatie en -regie
 • Programma en projectmanagement
 • Transformatie naar zelfsturing en zelforganisatie

Ben je nieuwsgierig geworden of wil je meer informatie: bel, mail of skype met Gerke of Meggie.

Deze website is een co-creatie van
Human Connection & Tegengas Communicatie