Managing Change

Veranderingen, of het nu organisatie wijzigingen zijn of projecten om het proces te verbeteren, ze hebben altijd impact op hoe mensen met elkaar werken. Hoe zorg je er voor dat de verandering het gewenste effect sorteert? Of hoe zorg je er voor dat een verandering zo min mogelijk verwarring veroorzaakt en mensen zo snel mogelijk constructief samen verder kunnen werken?

Tijdens de opleiding Managing Change krijg je inzicht in alle factoren, hard en zacht, waar je rekening mee dient te houden als je een organisatieverandering vorm wilt geven. Daarnaast krijg je tools om doelstellingen, haalbaarheid en strategie van een verandertraject vast te stellen. Stakeholdermanagement, invloed op de organisatiepolitiek en je hier doeltreffend in bewegen vormen ook onderdeel van het traject. Je leert leiding te geven aan een verandertraject, zowel qua project als aansturing van de betrokkenen en kijkt goed in de spiegel om je eigen leiderschap op persoonlijke wijze neer te zetten.

We werken zoveel mogelijk op basis van casuistiek die NU relevant is: je brengt jouw eigen case in waar we tijdens de opleiding regelmatig op ingaan, zodat je concreet geholpen wordt met jouw werkopdracht en tegelijk gemakkelijker de vertaalslag kunt maken van de opleiding naar jouw eigen praktijk.

Doel

Leren leidinggeven aan een verandertraject waarbij je zowel de prestaties als de cultuur van de organisatie en/of het team leert ontwikkelen.

Voor wie

Managers, programma- en projectmanagers/leiders die betrokken zijn bij of leidinggeven aan verandertrajecten. De training wordt zowel in-company aangeboden als op basis van open inschrijving.

Door wie

De training wordt gegeven door Gerke Visser. Hij is meer dan 20 jaar veranderadviseur, interim manager, bestuursvoorzitter, programmamanager en coach. Daarnaast is hij directeur van Human Connection, is oprichter van 2 organisaties in Brazilië. Hij geeft deze training al een aantal jaren in-company, waarbij de waardering van de deelnemers gemiddeld rond de 9 ligt.

Resultaat

Je bent na de training in staat om:

  • Een goede analyse te maken om een effectieve verandering in te zetten.
  • Te analyseren of de gewenste verandering haalbaar is.
  • De verandering in te zetten, te leiden en te borgen.
  • De emoties te herkennen die een verandering met zich meebrengt en hiermee om gaan.
  • Op een bewust manier je sterke kanten in te zetten en waar nodig jezelf verder te ontwikkelen.
  • Je eigen ingebrachte casus tot een succes te maken.

Wil je meer weten hoe, wat en wanneer?

Neem contact op met Gerke.
gerke@humanc.nl
0655862868

Deze website is een co-creatie van
Human Connection & Tegengas Communicatie