Jaartraject Persoonlijk Leiderschap

Zet je persoonlijkheid effectief in in je werk. In dit jaartraject ontdek je handvatten in jezelf om deze vorm van leiderschap te bereiken!
Dit traject bieden we aan op open inschrijving, als we voldoende zicht hebben op tenminste 6 deelnemers. Of we maken er een in-company traject van, op maat gemaakt voor de organisatie en doelgroep.

De persoon achter de manager, de projectleider of medewerker wordt steeds meer gezien als één van de belangrijkste kritische succesfactoren in het werk. Dit vraagt om mensen die zich bewust zijn van zichzelf en die vergaand inzicht hebben in de processen tussen mensen en in mensen.

Met deze bewustwording in je ‘rugzak’ kom je sneller tot de kern van de zaak, begrijp je jezelf en de ander beter, opereer je vanuit je kracht en maak je keuzes die echt bijdragen tot een oplossing. Kortom; jij bent in ‘the lead’.

In ‘the lead’ zijn

Van Persoonlijk Leiderschap spreken we wanneer je je eigen, unieke persoonlijkheid optimaal weet in te zetten. In een jaartraject ontdek je handvatten in jezelf om deze vorm van leiderschap te bereiken. Je ontdekt overtuigingen die je belemmeren en doorbreekt ingesleten gedragspatronen. Je vindt meer balans tussen je kwaliteiten en uitdagingen en leert de stemmen kennen die je tegenhouden om te doen wat je werkelijk wilt. Je beschouwt en oefent met je mogelijkheden om vanuit jouw kracht te werken. Zelfkennis, interpersoonlijke vaardigheden en stevigheid worden verder ontwikkeld.

Wat kan je verwachten

Je gaat in een exclusieve groep van maximaal 6 professionals een proces aan om inzicht te krijgen in jezelf en de dynamiek tussen jezelf en anderen. De groepsdynamiek biedt een bron aan spiegeling, confrontatie en kansen om te oefenen. Een vaste ervaren trainer begeleidt je tijdens de 8 trainingsdagen en houdt gedurende het traject jouw individuele behoeften en groeimogelijkheden scherp voor ogen. Op onderdelen wordt een ‘specialist’ ingevlogen. Na elke trainingsdag krijg je verwerkingsopdrachten mee om je inzichten toe te passen in het dagelijks leven. Daarnaast kom je zelfstandig 2 keer met de groep bij elkaar voor een intervisiebijeenkomst. Hierbij onderzoek je hoe jij de vertaalslag maakt van de training naar jouw praktijk. Tevens kun je tijdens en na het traject gebruik maken van 2 persoonlijke coachgesprekken ter ondersteuning van de stappen die je gaat zetten.

Maatwerk, diepgang en afwisseling

Actuele theorieën uit de neuro/ ontwikkelingspsychologie, cognitieve gedragspsychologie en lichaam gebonden zienswijzen over persoonlijk leiderschap en bewustzijnsleer vormen de basis van dit traject. Leren en het geleerde omzetten in resultaat in je eigen leven, vergt meer dan inzicht in theorieën. Het vraagt om blijvend oefenen in herkennen en erkennen. We geloven erin dat optimale ontwikkeling plaatsvindt als er interactie is tussen verschillende gebieden. Daarom bestaat het traject uit een uitgebalanceerde afwisseling van kennis, zintuiglijke bewustwording, emotionele inzichten en (interpersoonlijke) vaardigheden.

We onderzoeken op een diep persoonlijk niveau waar jouw waarden, overtuigingen, kracht en emoties hun oorsprong vinden. Je leert terugkerende patronen te herkennen en te doorbreken met minder kans dat je terugvalt in ‘oud gedrag.

Wat kost het?

Voor deelnemers die de training vergoed krijgen door hun werkgever bedragen de kosten €2.950,-. Speciaal voor zelfstandigen en deelnemers die het traject zelf moeten betalen zijn de kosten €2.650,-. Deze bedragen zijn incl. locatiekosten, catering en materiaal wat uitgedeeld wordt tijdens de sessies. De aanschaf van boeken is voor eigen rekening. Alle bedragen zijn exclusief btw.

Wat krijg je ervoor terug?

Je wordt je meer bewust van je gevoelens, gedachten en gedrag en het effect hiervan op jezelf en anderen. Je onderzoekt de keuzes die jij hierin hebt en vergroot hiermee je handelingsrepertoire.

  • Je begrijpt waarom je doet zoals je doet;
  • hebt inzicht in het gedrag van de ander en het effect ervan op jou;
  • kan doen wat nodig is om te bereiken wat je wilt;
  • neemt afscheid van gedrag wat niet helpend is;
  • communiceert efficiënter; handelt meer gericht en bewust.

Waar word je verwacht?

De trainingsdagen en de individuele coachingsbijeenkomsten vinden plaats op Singel 2 in Amsterdam (goede parkeergelegenheid en dicht bij het Centraal Station). De trainingsdagen duren van 9.30 – 17.00 uur. De locatie van de intervisie wordt door de deelnemers zelf verzorgd.

Wanneer word je verwacht?

De trainingsdagen worden nog nader bepaald.

En dan nog dit..

Vaste begeleiding van de groep is in handen van Meggie van de Bunt. Ervaren trainers van Human Connection zoals Marit Weiss, Daan van der Weele, Liesbeth de Boer, Alexander van Ravesteijn en Jojanneke van Goinga kunnen aansluiten op onderdelen. Voorafgaand aan het traject vindt een intake/kennismakingsgesprek plaats.

Informatie of aanmelden:

meggie.van.de.bunt@humanc.nl
06- 5083 5658

Deze website is een co-creatie van
Human Connection & Tegengas Communicatie