Coaching door Human Connection

Als organisatie wil je het beste uit je mensen halen. Wanneer werknemers kunnen groeien, groeit een organisatie mee. Wij denken als organisatieadviesbureau breed mee met al onze klanten: van non-profit organisaties tot commerciële ondernemingen of particulieren. We helpen je graag het beste uit jezelf te halen en jouw contact of aansturing met anderen te halen en dit ook samen met anderen te bereiken. Individuele coaching is hiertoe een middel.

Hoe werkt het?

Een aantal van de 13 collega´s die bij Human Connection werken, is coach. Via www.humanconnection.nl (‘over ons’) kan je meer over hen lezen. Wil je wat uitgebreidere, persoonlijke profielen van ze ontvangen, stuur dan even een mailtje naar Marit.

Voordat je beslist of je met een van onze coaches een traject aan wilt gaan, kun je altijd vrijblijvend kennis maken (telefonisch of met een kop koffie). Het is belangrijk dat jij een klik hebt met degene die jou coacht, schroom dus niet met meerdere personen kennis te maken!

Een heldere coachvraag en -doel dienen als uitgangspunt voor het coachtraject. Met de coach zul je dit aanscherpen; de coach spiegelt je en onderzoekt samen met jou wat er speelt achter jouw vraag.

Met de coach bespreek jij de kaders van het coachtraject: locatie, aantal afspraken, de planning en andere praktische zaken. Het gemiddelde aantal afspraken ligt tussen de 5 à 8, afhankelijk van de coachvraag en situatie.

De gesprekken

De gesprekken kennen een opbouw waarbij modellen en theorieën over persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling aan de orde kunnen komen. In de coachgesprekken wordt gereflecteerd op het gedrag en de onderliggende patronen en wordt onderzocht welke opties je hebt je bewuste gedrag en ingesleten patronen te veranderen. Tussen de coachgesprekken door kun je opdrachten meekrijgen om hetgeen besproken is, in het dagelijks leven te onderzoeken en toe te passen.

Naast face-to-face gesprekken, is het mogelijk online of telefonisch af te spreken. Andere opties die in het traject in te voegen zijn, zijn een of enkele sessies met een trainingsacteur. Of coaching on the job waarbij de coach op de werkvloer meekijkt en hierop achteraf met de coachee reflecteert en stappen voor ontwikkeling bespreekt.

Koppeling naar de werkgever

Indien de werkgever betrokken is of het traject vergoedt, kan aan het begin een driegesprek plaatsvinden waarin de coachdoelen gezamenlijk worden vastgesteld. De coachgesprekken blijven vertrouwelijk: de werkgever ontvangt hierover geen informatie. Indien wenselijk kan er halverwege of aan het eind een evaluatiesessie plaats vinden. Hierbij wordt op procesniveau naar de voortgang gekeken en kan de leidinggevende handvatten voor verdere aansturing en ontwikkeling krijgen.

Deze website is een co-creatie van
Human Connection & Tegengas Communicatie