Alexander van Ravesteijn

Over Alexander

Ik help organisaties verbeteren met behulp van Agile en Lean principes zoals Scrum en Kanban. Teams (weer) werkend krijgen geeft mij veel plezier. De afgelopen jaren heb ik veel gewerkt bij IT organisaties en ook gemeenten Renkum (sociaal domein) en Rotterdam (fysiek domein). Hierbij stuur ik in het creëren van een Agile cultuur van open communicatie en omgaan met veranderingen.

Achtergrond
In 2010 studeerde ik af in Sociale- en Organisatiepsychologie en Bedrijfswetenschappen in Leiden. Sindsdien heb ik gewerkt als docent persoonlijke ontwikkeling in Hong Kong, consultant in de kunststof- en rubberindustrie, adviseur voor Nederlandse gemeentes op het gebied van sociale huurbeleid, organisatieadviseur voor verschillende bedrijven en als coach voor studenten, jong werkenden en steeds vaker mensen die ook al wat langer werken.

Interesses
Ik ben geïnteresseerd in vele verschillende onderwerpen en ik heb een sterk gevoel voor het ‘juiste’ proces; passend bij de groep en de organisatie. Een van de redenen dat ik voor mijn vak als organisatieadviseur en coach heb gekozen is omdat ik energie haal uit de directe interactie en het daaropvolgende gepuzzel wat deze baan met zich meeneemt. Als mens en dus ook als professional vind ik transparantie erg belangrijk. Helder communiceren over wat er speelt helpt de werkende relatie. Volgens dit adagium probeer ik ook te werken en hiermee anderen ook te helpen.

De laatste jaren ben ik ook werkzaam als gecertificeerd Agile Scrum coach waarbij bedrijfsprocessen, groepsprocessen en individuele processen heel goed samenkomen. Onderzoeken hoe deze op elkaar in werken en aan de juiste knoppen draaien vind ik erg leuk!

Coaching
Je kan mij ook vragen voor individuele coaching. Hieronder staat kort hoe ik werk.
Als resultaat gerichte coach ga ik samen met jou aan de slag om stappen te zetten richting het doel wat jij hebt gesteld. Ik werk met actuele methoden en inzichten met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling, groepsprocessen en bedrijfsvoering om jou zo verder te kunnen helpen.
Ik help je je doel scherp en werkbaar te krijgen. Samen gaan we op zoek naar patronen en overtuigingen die invloed hebben op je werk en je welzijn. Onverwachte vragen, het spiegelen van je ideeën, uitdiepen van antwoorden en het onderzoeken van je gedachten helpen om de juiste informatie te verzamelen.
De context van iemands werk of relaties is voor mij de basis. Zodat hetgeen besproken is tijdens de coachsessies, gelijk toe te passen is in je dagelijkse leven.

Eerdere coachees zeggen over mij als coach:

  • Toegankelijk, scherp en betrokken
  • Nuchter en no-nonsens
  • Confronterend, maar wel op een vriendelijke manier
  • Ik kan eigen, persoonlijke ervaringen inbrengen als dat de coachee helpt

Meer informatie:
Alexander van Ravesteijn
Alexander@humanc.nl
+31 6 57 74 2619

Deze website is een co-creatie van
Human Connection & Tegengas Communicatie