Managing Change

Posted by on mei 30, 2016

Veranderingen, of het nu organisatie wijzigingen zijn of projecten om het proces te verbeteren, ze hebben altijd impact op hoe mensen met elkaar werken. Hoe zorg je er voor dat de verandering het gewenste effect sorteert? Of hoe zorg je er voor dat een verandering zo min mogelijk verwarring of schade aan de samenwerking veroorzaakt?

Tijdens de opleiding Managing Change krijg je inzicht in de invloed die de verschillende facetten van de organisatie hebben op de werkwijze en samenwerking in de organisatie Daarnaast krijg je tools om doelstellingen, haalbaarheid en strategie van een verandertraject vast te stellen. Je leert leiding te geven aan een verandertraject en om te gaan met emoties bij jezelf en anderen die zijn betrokken. Tenslotte gaan we in op politiek in een organisatie en hoe hier sturing aan te geven.

Je brengt jouw eigen case in waar we tijdens de opleiding regelmatig op ingaan, zodat je makkelijker de vertaalslag kunt maken naar jouw eigen praktijk.

Doel

Het leren leidinggeven aan een verandertraject. Alle factoren die van invloed kunnen zijn; organisatiestructuur en cultuur, opzet van het verandertraject, emoties van betrokkenen en de politiek van de organisatie, komen uitvoerig aanbod en maken de opleiding tot een praktisch toepasbare training. Je kunt jouw eigen praktijkcasuïstiek inbrengen in de opleiding.

Voor wie

Managers, programma- en projectmanagers/leiders die betrokken zijn bij of leidinggeven aan verandertrajecten. De training wordt zowel in company aangeboden als op basis van open inschrijving.

Door wie

De training wordt gegeven door Gerke Visser. Hij is al bijna 20 jaar veranderadviseur, interim manager, programmamanager en coach. Daarnaast is hij directeur van Human Connection, is oprichter van 2 organisaties in Brazilië en is bestuursvoorzitter van 2 huisartsen coöperaties. Hij geeft deze training al een aantal jaren in company, waarbij de waardering gemiddeld rond de 9 ligt.

Resultaat

Je bent na de training in staat om:

  • Een goede analyse te maken om een effectieve verandering in te zetten.
  • Te analyseren of de gewenste verandering haalbaar is.
  • De verandering in te zetten, te leiden en te borgen.
  • De emoties te herkennen die een verandering met zich meebrengt en hiermee om gaan.
  • De verandering te plaatsen in het grotere geheel.
  • En niet te vergeten gaat je eigen casus natuurlijk een stuk beter, doordat je er samen mee aan het werk bent.

Wil je meer weten hoe, wat en wanneer?

Neem contact op met Gerke.
gerke@humanc.nl
0655862868

Deze website is een co-creatie van
Human Connection & Tegengas Communicatie