Alexander van Ravesteijn

Alexander_balk

Over Alexander

In 2010 studeerde ik af in Sociale- en Organisatiepsychologie en Bedrijfswetenschappen in Leiden. Sindsdien heb ik gewerkt als docent persoonlijke ontwikkeling in Hong Kong, consultant in de kunststof- en rubberindustrie, adviseur voor Nederlandse gemeentes op het gebied van sociale huurbeleid, organisatieadviseur voor verschillende bedrijven en als coach voor studenten en jong werkenden.
Ik ben geïnteresseerd in vele verschillende onderwerpen en ik heb een sterk gevoel voor het ‘juiste’ proces; passend bij de groep en de organisatie. Een van de redenen dat ik voor mijn vak als organisatieadviseur en coach heb gekozen is omdat ik energie haal uit de directe interactie en het daaropvolgende gepuzzel wat deze baan met zich meeneemt. Als mens en dus ook als professional vind ik transparantie erg belangrijk. Helder communiceren over wat er speelt helpt de werkende relatie. Volgens dit adagium probeer ik ook te werken en hiermee anderen ook te helpen.

De laatste jaren ben ik ook werkzaam als gecertifieerd Agile Scrum coach waarbij bedrijfsprocessen, groepsprocessen en individuele processen heel goed samenkomen. Onderzoeken hoe deze op elkaar in werken en aan de juiste knoppen draaien vind ik erg leuk!

Coaching door Alexander van Ravesteyn

Als resultaat gerichte coach ga ik samen met jou aan de slag om stappen te zetten richting het doel wat jij hebt gesteld. Ik werk met actuele methoden en inzichten met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling, groepsprocessen en bedrijfsvoering om jou zo verder te kunnen helpen.
Ik help je je doel scherp en werkbaar te krijgen. Samen gaan we op zoek naar patronen en overtuigingen die invloed hebben op je werk en je welzijn. Onverwachte vragen, het spiegelen van je ideeën, uitdiepen van antwoorden en het onderzoeken van je gedachten helpen om de juiste informatie te verzamelen.
De context van iemands werk of relaties is voor mij de basis. Zodat hetgeen besproken is tijdens de coachsessies, gelijk toe te passen is in je dagelijkse leven.

Persoonlijke stijl

Om tot verandering te komen ben ik ‘leading from behind’. Dit betekent dat ik het proces begeleid maar dat jij eigenaar blijft van jouw leervraag en de oplossingen die hierbij horen. Ik kan hierbij fungeren als jouw activerende breekijzer. Van mij krijg je snel te horen, waar het, volgens mij, om gaat. Direct en helder en altijd vanuit een positie van respect voor de ander.
Ik zal je altijd prikkelen om vooruit te komen. In kleine of in grotere stappen. Ik geloof dat ook hele kleine stappen, grote effecten kunnen hebben.

Eerdere coachees zeggen over mij als coach:

  • Toegankelijk, scherp en betrokken
  • Nuchter en no-nonsens
  • Confronterend, maar wel op een vriendelijke manier
  • Kan ook eigen persoonlijke ervaringen inbrengen als dat de coachee helpt

Procedure

De coachlocatie, het aantal afspraken en het ritme wordt in onderling overleg afgesproken. Het gemiddelde aantal afspraken ligt tussen de 5 á 8, afhankelijk van jouw coachvraag en situatie. Tussen de coachgesprekken door krijg je vaak opdrachten mee om hetgeen besproken is in je dagelijks leven te onderzoeken en toe te gaan passen. Indien jouw werkgever betrokken is of het traject vergoedt, kan aan het begin een driegesprek plaats vinden, waarin we de coachdoelen samen vaststellen.
Uiteraard blijven jouw gesprekken met je coach vertrouwelijk: je werkgever ontvangt hierover geen informatie. Indien wenselijk kan er halverwege een evaluatiesessie plaats vinden. Hierbij kijken we op procesniveau naar de voortgang, de inhoud is echter vertrouwelijk en wordt niet terug gekoppeld.

Meer informatie:
Alexander van Ravesteijn
Alexander@humanc.nl
+31 6 57 74 2619

Deze website is een co-creatie van
Human Connection & Tegengas Communicatie